Perustin huhtikuun alussa vuonna 2006 miesten joogaryhmän, joka kulkee nimellä äijäjooga.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Alussa oli kaksi äijää. Sitten kun saimme Hesarin minne mennä –palstalle ilmoituksen, äijiä ilmestyi peräti neljä. Suunnilleen siihen määrällinen kehitys pysähtyi. Joogapiireissä oli minulle sanottu, että hyvä idea, muttei se vaan onnistu. "Ei oo onnistunu ennenkään. On sitä yritetty."

 

Aloin jo aatella, että näinkö tässä käy. Ei luonaa vaikka kuinka muovaa.  Mutta katso: media pelasti minut ja muut äijäjoogit.  Helsingin Uutisten Jussi Vehkasalo saapui paikalle, teki jutun äijäjoogasta. Ja katso: äijien määrä kaksinkertaistui. Meitä oli nyt noin kaksitoista opetuslasta. Ohjaaja on myös yksi lapsi ja oppilas.

 

Ennen mediaa minut ja muut äijäjoogit oli pelastanut Miessakit. Kun Joogayhdistyksen ovi ei auennut, Miessakit uskalsivat ottaa riskin. Hyvä niin. Ilmainen harjoitustila Annankadulla Vanhaa kirkkoa vastapäätä Miessakkien toimiston kokoushuoneessa. Ei mikään paras paikka joogalle, mutta kun intoa ja uteliaisuutta oli, saattoi sitä joogata, vaikka piti varoa viereisen äijän venyviä käsiä ja jalkoja ahtaassa tilassa.

 

Sitten media puuttui taas peliin. Vartti-lehden avustaja Petja Pelli pyöräytti sutjakkaasti jutun äijäjoogeista aviisin etusivulle. Ja taas äijien määrä kaksinkertaistui. Nyt tilaa ei enää ollut. Onneksi tilaa nyt löytyi Helsingin Joogayhdistyksen uudelta Joogahuoneelta, Hämeentieltä.

 

Kohta historia on kerrottu. Vähän jo väsyttää, kun kello on kolme aamuyöllä, mutta hetken kirjoitan, aloitan toista blogia, Omaishoitajamiehen päiväkirjaa. Se on oma joogan lajinsa, tuo omaishoito. On sille hienompikin nimi, mutten minä hienoista nimistä perusta. Ne ovat vain nimiä.

 

Hist. jatk. seur. blog.

 

Veikko

[email protected]

040 – 77 84 895

Jos haluat äijäjoogan sähköpostituslistalle, laita viesti Veikolle (noin 1 – 3 viestiä kuussa tulee listalaisille)

Äijäjoogien nettisivut: www.kaapeli.fi/~aija/

tai  www.äijäjooga.fi