Äijäjoogassa kuvattiin tänään Stadionilla kello 20.30. – 22.00. äijiä asanoissa. Tarkoitus on lähettää niitä ilmaisina kuvina lehdille menopalstoille ja pikku esittelyjuttujen kuviksi.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kun kuvasimme äijiä Sankarin asennossa, siis äijäsankarin asennossa, ehdotin, ettei kuvaa otettaisi sivusta, koska siitä jotkut (fyysisesti edistyneet) jooganharrastajat saisivat ilkkumista asanoista, kun kuvan näkisivät. Kun sanoin tämän se herätti hymyilyä ja sain hyvin selkeän sanoman: tämä on kuva tästä meidän epätäydellisen täydellisestä joogasta. Kukaan ei halunnut fiinimpää kuvaa. Myönnyin oitis, kun perustelu oli oiva. Sivukuva siis otettiin. Kososen Harri kuvat otti ammattimiehen taidolla.

 

Joskus törmään joogapiireissä tuollaiseen seläntakana naureskeluun: olipa kaverilla kuvassa jäykkä eteentaivutus.

 

Äijäjoogassa ja muussakin joogassa sallin itselleni ja kaikille muille kunkin jäykkyyden. Hetken ajattelin, että kuvasta kyllä olisi parempi karsia pahimmat virheet pois ilkeiden kielien puheiden vaikutusten vuoksi. Mutta sainpa taas äijiltä oivan ojennuksen: anna toisten ilkkua – kulje sinä omaa tietäsi. Niin olen elämässäni yrittänyt tehdä. Äijäjoogan perustaminen oli jotain sellaista. Mutta huomasimpa tänään, että äijäjoogan hymyilevällä tiellä on tietoisuudessani selvästi syvenemisen varaa. Ryhmässä voi oppia toisilta kalliita asioita. Ryhmästä voi saada myös paljon voimaa.  Äijävoimaa. Ja muutakin.

 

Veikko

[email protected]

040 – 77 84 895

Äijäjoogien nettisivut: www.kaapeli.fi/~aija/

tai  www.äijäjooga.fi

Jos haluat äijäjoogan sähköpostituslistalle, laita viesti Veikolle (noin 1 – 3 viestiä kuussa tulee listalaisille)